AFGELAST: De Theatergarage en Nekka presenteren het vierde digitale concert met 2 optredens

De Nieuwe Snaar

Op zaterdag 27 maart bieden Nekka en de Theatergarage een digitaal concert aan met 2 optredens, via youtube:

  • Stefan Dixon
  • Nijghse Vrouwen

Het optreden start om 19u30 en zal tot ongeveer 21u30 duren.

Afrivlaams

Een verfrissende kijk op onze Vlaamse muziek in het Zuid-Afrikaans Stefan Dixon maakt een muzikale reis van zijn thuisstad Kaapstad naar Brussel en brengt een mix van Afrikaanse classics en Vlaamse klassiekers.

In zijn al 14-jarige connectie (de liefde) met Vlaanderen leerde hij tal van artiesten en hun repertoire kennen. Voor de tour kiest hij zijn meest geliefde nummers uit om ze te vertalen in zijn moedertaal met een verrassend resultaat. Alle superbekende Vlaamse hits in het Zuid-Afrikaans in combinatie met de nummers die hem muzikaal vormden in Zuid-Afrika.

De show schijnt ook een licht op de geschiedenis van de Afrikaanse muziek die voor Stefan van belang was.

Vier fameuze zangeressen brengen de parels van Lennaert Nijgh

Lennaert Nijgh is een van de meest bepalende tekstschrijvers van het Nederlandstalige lied. Zijn naam klinkt als een klok als tekstleverancier voor Boudewijn de Groot en ook voor Rob de Nijs, Ramses Shaffy, Liesbeth List …. Parels als ‘Verdronken Vlinder’, ‘Testament’, ‘Land van Waas en Maal’, ‘Meneer de president, welterusten’, ‘Meester Prikkebeen’, ‘Malle Babbe’, ‘De Pastorale’ … komen uit zijn pen.

In 1969 trouwde Lennaert met de zangeres Astrid de Backer die zijn familienaam overnam. Voor haar schreef hij de monsterhit ‘Ik doe wat ik doe’. Die zelfde Astrid Nijgh is de draaischijf van het project Nijghse Vrouwen.

Samen met Sabien Tiels, Amaryllis Temmerman en Stephanie Struijk grabbelt Astrid Nijgh in het oeverloze en overheerlijke repertoire van ‘meneer’ Nijgh.